четвъртък, 15 март 2012 г.

Кюфтета със сос от гъби и тиквички


Продукти:
500 гр. кайма смес
1 глава лук
1/2 връзка зелен лук
200 гр. гъби
1 средна по големина тиквичка
1 морков
2 с.л. брашно
Подправки по желание
2 с.л. зехтин

Приготвяне:
Каймата се омесва с 1 глава ситно нарязан лук, добавя се чубрица и риган, щипка черен пипер и се оформят кюфтета.
В тенджера се слага вода да заври, добавя се нарязаната на ситно тиквичка, нарязаният на кубчета моркови, гъбите и зеленият лук и се оставя да ври около 10-15 минути. След това кюфтетата се овалват в брашно и се пускат във врящата вода. Добавя се 1 с.л. маги  вълшебен вкус. Оставя се да ври на слаб огън около 20 минути. След това се размиват 2 с.л. брашно с малко вода и се добавят към яднето. Добавят се и 2 с.л. зехтин или олио. Вари се докато се сгъсти. Поръсва се с магданоз или чубрица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар