четвъртък, 15 март 2012 г.

Негърчета


Продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
брашно
1 к. ч. (50 мл) олио
2 с. л. мед
1 ч. л. сода
1 ч. л. канела
За пълнежа:
1 ч. ч. прясно мляко
2 ч. ч. смлени орехи
трохите от издълбаните сладки
1 пакетче (125 г) краве масло
малко захар
стопен шоколад

Приготвяне:
Двете яйца и захарта се разбиват с вилица, слагат се в кладенче, направено в брашното.
Прибавят се олиото, медът, содата, (може да е погасена с 2-3 капки оцет) и канелата.
Меси се меко тесто.
Правят се не много големи топчета и се пекат на 200 С до готовност.
Издълбават се, докато са топли и се пълнят със смес от продуктите за пълнежа.
Негърчета се украсяват с разтопен на водна баня шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар