Една лека и
вкусна торта с аромат на есен ….
Много лесна и
вкусна, поне за мен…Продукти.:
Ø 1 пакет бисквити с какао Роден край
Ø Около 8-10 бисквити Закуска с какао
Ø прясно мляко за напояване
Ø 2 - 3 големи парчета белена, настъргана тиква /тук вие преценете количеството тиква – повече или по – малко – въпрос на вкус. Аз не мога да кажа точно колко беше. 2- пъти я правих – единия път с по – малко, а другия с повечко/
Ø 2 големи белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна, но аз ползвах други
Ø 100 г масло
Ø 3/4 ч.ч. кафява захар
Ø 1 ч.л. канела
Ø 1/4 ч.л. джинджифил на прах
Ø 1/2 ч.л. индийско орехче или карамфил – въпрос на вкус
Ø есенция портокал или 1 ч.л. ром
Ø шепа накълцани орехи
Ø шепа червени боровинки
Ø 1 портокал
продукти за крема:
Ø 800 г заквасена сметана – 2 кофички /аз използвах Бор – чвор/
Ø 100 мл течна сметана
Ø 250 гр маскарпоне, макар, че оригиналната рецепта е с крема сирене Филаделфия Light – 125 гр.
Ø 4-5 с.л. пудра захар
Ø 2 ванилии
Ø 2 желатина
Ø 3-4 бр. Бисквити Закуска с какао, смлени на трохи за поръсване
За украса:
Ø 100 мл течна сладкарска сметана + 100 гр, черен шоколад
Приготвяне:
Настържете тиквата и ябълките и поставете в дълбок тиган или тенджера с маслото. Добавете кафявата захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона и добавете канелата, джинджифила, карамфил или индийско орехче, орехите, боровинките и есенцията портокал – няколко капки. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади напълно.
В купа разбийте
100 мл течна сметана, добавете заквасената сметана, маскарпонето,
пудрата захар, ванилиите и 2-та
желатина, разтворени на водна баня.
Дъното на формата
с подвижен ринг намажете с част от крема, подредете, напоените в мляко, бисквити
„Роден край“, след
това разпредете половината от плънката от
тиква и ябълки, като притиснете хубаво с лъжица.
Намажете с втори пласт крем. Сложете ред напоени
бисквити „Закуска“, разпределете
втората част от плънката, пак крем,
бърху крема натрошени няколко бисквити „закуска“ , парченца портокал и пак
крем. Оставете леко да стегне и след това пригответе шоколадов ганаш за украса
от останалата сметана – 100 мл + черен шоколад и украсете според вашето желание
и въображение.За целта загряваме сметаната до степен преди да кипне, сваляме от котлона и добавяме нарязания на ситно шоколад, като започваме да разбъркваме съставките, докато получим хубава хомогенна шоколадова смес./
Охладете тортата за минимум два часа. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга.
Благодаря за подробното описание! Супер блог!
ОтговорИзтриванеGraton Casino Hotel, Laughlin - Mapyro
ОтговорИзтриванеFind Casinos Near Graton Casino 청주 출장마사지 Hotel in Laughlin, 인천광역 출장샵 NV on 사천 출장마사지 Mapyro. 3131 S. Flamingo Road, 경기도 출장샵 Laughlin, 용인 출장샵 NV 89109.