четвъртък, 14 януари 2010 г.

Фокача със сирене и червен пипер


Продукти:
250 мл. прясно мляко
1/2 пакетче суха мая
щипка захар
1 с.л. сол
1 яйце
4 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Смесват се продуктите и се замесва меко тесто.
Не се остава да втаса, а направо се разточва на две тънки кори.
В намазана тавичка се поставя едната, която е по-голяма, така че да стига до ръба на тавата.
Настъргва се сирене и се поръсва с малко червен пипер и се поставят малки бучици масло.
Отгоре се поставя другата,така че долната кора да застъпи горната.
Правят се дупчици с вилица по средата, а краищата се прилепват хубаво.
Пече се на 180 градуса. Топла се намазва с масло и се поръсва с шарена сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар