четвъртък, 14 януари 2010 г.
Ябълков щрудел с орехи и канела
Продукти:
1 пакет кори за баница "Белла"
2 големи ябълки /около 300 гр/
50-80 гр. орехи
4-5 с.л. захар
2 с.л. галета
1 ч.л. канела
1/2 пакетче масло
Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват на едро ренде и се смесват със захарта, галетата, смлените орехови ядки и канелата и се разбъркват добре.
Всяка кора се намазва с масло, като се поставят една върху друга 4 кори и най-горната не се маже с масло, а със сместа от ябълки и се завива на руло и краищата му се притискат, за да се запечата.
По повърхността на рулата се правят няколко разреза, за да може да диша.
Поставя се в тавичка и се пече до зачервяване.
Получават се 3 рула.
След изпичане се поръсва с пудра захар.
/източник Bon Apeti/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар