Тесто:
1 яйце
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. захар
1/2 кубче прясна мая
2 ч.ч. брашно
щипка сол
1 яйце
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. захар
1/2 кубче прясна мая
2 ч.ч. брашно
щипка сол
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във хладката вода, заедно с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
Маята се разтваря във хладката вода, заедно с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
Изсипва се при брашното и се чуква яйцето. разбърква се с лъщица.
Получава се лепкаво като кексова смес тесто, което не прилича на същинското.
Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и се оставя да престои 20 мин.
Сместта е добре да се изсипе в по-голяма тава, за да стане по-тънка пицата.
След това се гарнира по желание.
Аз намазах с лютеница, разбъркана с малко риган, босилек и мащерка, отгоре шайби лук, пресни гъби, телешки колбас, зелени пиперки и кашкавал.
***Стана страхотна пица- бърза и много вкусна и без да се меси и да втасва кой знае колко.
***Стана страхотна пица- бърза и много вкусна и без да се меси и да втасва кой знае колко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар