четвъртък, 24 декември 2009 г.

Коледни гевречета



Продукти:
За 12-15 гевречета в зависимост от големината
1 чаша топло прясно мляко (или вода)
2,1/2 чаши брашно
1 ч.л. мая
25-30 гр. масло
1 яйце
сол на вкус
За глазура:
жълтък
сусамени и макови семки

Начин на приготвяне:
От продуктите се замесва меко тесто, което трябва да втаса. Разделя се на 12 части, от които се оформят гевречетата.
Оставят се за 15тина минутки да "починат".
В голяма тенджера се кипва около литър вода с 1 ч.л. захар.
Внимателно се пускат гевречетата и престояват около 1 мин.
С решетеста лъжица се изваждат и се подреждат в застлана с хартия за печена тавичка. Намазват се с жълтък и се поръсват със семчиците.
Изпичат се на 200С за 20 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар