Продукти:
1 кг. кайма смес
1 глава лук
1 яйце
2 филии стар хляб
чубрица
риган
черен пипер
100 гр. кашкавал
6-7 печурки /може и мариновани, но предпочитам пресни/
шепа обезкостени маслини, нарязани
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с подправките, настърганият на ситно лук и накиснатият и изстискан в леко хладка вода хляб, но само средата, кората отделям.
Отделно се нарява кашкавала на къбчета, заедно с гъбите и маслините.
Оформят се кюфтета, като по средата се поставя от плънката и се завиват хубаво.
Нареждат се в тавичка, намазана с мазнина. Отгоре се добавя малко по тлънката и се пекат в предварително загрята фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар