четвъртък, 17 януари 2013 г.

Сладки гъбки


Продукти:
125 гр масло
1/2 ч.ч. пудра захар
1 яйце
1 с.л. какао
1 1/2 ч.ч. царевично нишесте
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180 градуса.
В купа разбиваме мекото масло с пудрата захар и после добавяме яйцето.
В купа смесваме брашното, нишестето, содата. Разбъркваме и постепенно добавяме към маслената смес.  Замесваме тесто.
Постиламе тавата за печене с хартия. Готовото тесто разделяме на топчета с големината на орех. В купичка изсипваме какаото. Взимаме чиста, суха бутилка. Потапяме гърлото на бутилката в какаото.  Взимаме топче тесто и леко го притиснете в гърлото на бутилката така, че част от тестото да влезе в нея.
Оформяме шапчица на гъбката, завъртаме един път/подобно на отвиване на капачка/ и изваждаме тестото, поставяме в тавата за печене с шапчицата надолу, на разстояние една от друга. Печем 20-25 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар