четвъртък, 29 декември 2011 г.

Бързи царевични питки със сирене и кашкавал


Продукти:

150 гр. натрошено сирене
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
100 мл. олио
1 ч.л. сол
1 пакетче бакпулвер
400 гр. брашно /200 гр. бяло + 200 гр. царевично/
100 гр. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се прави кладенче от 2 ч.ч. пресято брашно, в което се прибавя натрошеното сирене, яйцето, олиото и солта. В киселото мляко се разтваря бакпулвера и се прибавя към другите продукти. Замесва се меко тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно. Тестото се оставя да престои за около 10 мин в хладилника. От тестото се оформят топчици с големината на кюфтета. Поставят се в намаслена тавичка на разстояние една от друга, т.к. при печене увеличават обема си. Върху всяка питка се поръсва настърган кашкавал. Пекат се до залатисто в предварително загрята фурна и се консумират топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар