събота, 29 януари 2011 г.
Гювечeта с кюфтенца
Необходими продукти:
250 гр. Кайма
1 връзка зелен лук
5-6 печени пиперки
6 яйца
2 домата
Около 100 -150 гр. Гъби
150 гр. Кашкавал
червен пипер за поръсване
Начин на приготвяне:
От каймата се оформят малки кюфтенца /както за супа топчета/. Поставят се на дъното на всяко гювече /аз ползвам 6 бр./ получават се около 6-7 топчета на гювече. Отгоре се поставя нарязан зелен лук, измити, почистени и нарязани гъби, печени пиперки, домат, по едно 1яйце на гювече , настърган кашкавал и поръсваме с малко червен пипер. Печеем на умерена фурна. Най- накрая ако има нужа отстранявам капачетата и запичам за малко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар