неделя, 23 май 2010 г.

Пиле с гъби в гювеч



Продукти:
4 пилешки бутчета или 1 малко пиле, нарязано на парчета /около 1 кг./
2 големи глави лук
300 гр. гъби
1 глава чесън
2 големи моркова
2 зелени пипечки
1 връзка магданоз
1ч.ч. бяло вино
1 с.л. зехтин
подправки - сол, мащерка, босилек, червен пипер

Начин на приготвяне:
Бутчетата се натъркват със смес от подправките + 1 с.л. зехтин и се нареждат в глинен гъвеч. Лука се нарязва на полумесеци, морковите на тънки пръчици, чесъна се обелва и скилидките се нарязват на половинки, гъбите се измиват и нарязват на едро. Всичко това се разбърква в дълбока купа добре и се изсипва в гювеча при бутчетата, така че да ги покрие. Магданоза се нарява на ситно и се поръсва върху зеленчуковата смес. Пиперките се нарязват на кръгчета и се нареждат най отгоре. Всичко се залива с 1 ч.ч. бяло сухо вино и се пече в умерена вурна около 1 час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар