неделя, 17 януари 2010 г.

Тиквени мъфини с канела


Продукти:
200 г тиква
150 г брашно
1/2 ч л бакпулвер
щипка сол
1/3 ч л канела
60 г краве масло
90 г захар
2 яйца
50 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
Тиквата се нарязва и се увива в фолио за микровълнова печка и се запича в МВ, докато не омекне (ако няма МВ може да бъде приготвена по същия начин във фурната). Готовата тиква се намачква с вилица. С помощта на тел се разбива разтопеното масло и захар. Прибавят се едно по едно яйцата и се разбива добре. Прибавя се тиквата, прясното мляко и се разбърква добре. Добавя се пресятото брашно с канелата, солта и бакпулвера. Внимателно се разбърква с помощта на лъжица, докато не изчезнат буците. Разпределят се във форма за мъфини (тимбалчета). Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С около 20-25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар