четвъртък, 14 януари 2010 г.
Десерт с тиква и орехи
Продукти:
1 1/2 кг тиква
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. галета
1 ч. л. канела
2 с. л. масло
1 ч. ч. счукани орехи
масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Обелете и изчистете тиквата.
Нарежете я на малки парчета.
Задушете ги на пара или сварете в малко вода докато омекнат.
Пасирайте ги с миксер на пюре.
Прибавете канелата, счуканите орехи, галетата и маслото.
Разтворете захарта в топлото прясно мляко.
Прибавете го към тиквената смес и разбъркайте добре, добавете и разбитите яйца. Изсипете всичко в намазана с масло тава.
Изпечете десерта в умерена фурна.
***По желание може да го сервирате, поръсен с пудра захар
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар