сряда, 27 януари 2010 г.

Шоколадов сладкиш с череши


Продукти:
1 ½ ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар, може и малко по-мъничко
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 1/2 ч. л. сода
щипка сол
1 с.л масло (краве, маргарин или олио)
2 с.л какао
череши от 1 компот, изчистени от костилките и изцедени

Начин на приготвяне:
Смесваме всичко, изливаме в намаслена и набрашнена форма, нареждаме отгоре черешите и печем в умерена фурна. След като изстине прехвърляме в сервирна чиния и намазваме с глазурата.


Глазура:
3 с.л какао
3 с.л захар
2 с.л сметана или гъсто кисело мляко
Смесваме на огъня и като се охлади, заливаме изстиналия кекс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар