1 глава ситно нарязан лук
1-2 филийки хляб, накиснат в прясно мляко или вода и изстискан
червен пипер
риган, чубрица
Начин на приготвяне:
Всички подправки и каймата се омесват и се разделя на 10-12 топчета.
Всяко топче се разплесква на питка с диаметър 9-10 см и се слага в тава, намазана с олио.
Отделно се запържват 2 глави лук, нарязан на ситно, гъби - около 150 гр. ,нарязани наситно, 2 червени чушки, копър и черен пипер.
Сваряват се 3-4 яйца и се настъргват на едро ренде.
Сместа от лука, гъбите и пиперките се разпределя върху питките от кайма, после върху тях се разпределят настърганите яйца.
Обелват се 2-3 (зависи от големината) картофа, настъргват се на едрото ренде и се разпределят отново върху купчинките. Върху картофите слагате настъртган на едро ренде кашкавал и най-отгоре поливате купчинките с майонеза. Хубаво е да не е много гъста, за да се разстели хубаво. Ако е гъста се добавя малко кисело мляко.
Пече се до готовност - около 25 мин на 180 градуса.
* Може вместо сурови картофи да се сложи картофено пюре. Може да се добавят и маслини или кисели краставички.
Изглежда вкусно!!!!!
ОтговорИзтриванеМного калорично
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване