понеделник, 22 февруари 2010 г.

Бутер охлювчета с ябълки, канела и стафиди


Продукти:
Бутер тесто 500 гр. /2 листа/
2-3 с.л. захар
3-4 ябълки, настъргани
2 ч.л. канела
шепа стафиди

Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват и сока се изцежда, добавя се 2-3 с.л. захар, шепа стафиди и канелата и се разбърква добре. Бутер тестото се разстила върху набрашнена повърхност и се разпределя половината от плънката на единия лист, а другата на другия. всеки лист се завива на руло и се режат на кръгчета. нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се впредварително загрята фурна на 200-220 градуса докато се зачервят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар