понеделник, 5 март 2012 г.

Картофено руло с пилешко месо и гъби


Продукти:
1 кг сварени, пасирани картофи
1 средна глава стар лук или 1/2 връзка зелен лук
1 яйце
2 сварени и обезкостени пилешки бутчета
300 гр. гъби
2 моркова
сол, риган, щипка мащерка
2 с.л. галета
2 с.л. масло
2-3 с.л. настърган кашкавал
хартия за печене
Приготвяне:
Картофите се сваряват и пасират, добавя се нарязаният на ситно лук, подправките, жълтъка, Разстила се върху домакинско фолио. Гъбите се режат и се задушват в 2 с.л. масло, добавят се морковите и сваренето предварително пилешко месо. Всичко се разбърква добре и се разстила върху картофите. Завива се на руло и се прехвърля в застлана с хартия за печене тавичка. Рулото се намазва с разбития белтък. Поръсва се с галета и отгоре се поръсва с настърган кашвавал. Запича се доката хване коричка. Консумира се топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар