понеделник, 5 март 2012 г.

Питка "Слънчоглед"


Тестото е по рецептата на Питка "Хриси" - http://eli-r-va.blogspot.com/2010/01/blog-post_14.html , а оформянето:
1. Отделя се една топка за средата.
2. Останалото тесто се разделя на 3 и се разточват 3 кори. Първата се маже с олио, налага се втората, пак се маже с олио, налага се третата и се завива на пуло.
3. Реже се на кръгчета, както се режат краставици. Нареждат се около средата, като се застъпват едно друго.
4. Поставя се във фурмата на 50 градуса да втаса. След това се намазва с разбития с 3 с.л. прясно мляко жълтък и 1 с.л. олио, поръсва се със сусам и фурната се увеличава на 180 градуса. Пече се до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар