четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Мъфини с ябълки и круши

Продукти:
1 бр. яйце /50мл./
1 к.ч. прясно мляко
1 к.ч. кисело мляко
70 мл. растителна мазнина
1 ч.ч. захар
2 1/4 ч.ч. брашно
1 к.ч. настъргана круша
1 к.ч. настъргана ябълка
1 к.л. канела
1 п. бакпулвер
1 к.л. ванилия

Приготвяне:
Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа разбъркваме яйцето, 1ч.ч. кисело мляко и 70 мл. растителна мазнина .
В друга купа объркваме брашното, бакпулвера, ванилията и канела. Прибавяме сухите съставки към мокрите.
Объркваме и добавяме 1 к.ч. настъргана круша и 1 к.ч. настъргана ябълка. Разбъркваме.
Разпределяме в намазнените предварително форми.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара. Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха. Когато са изпечени, изчакваме 20-30 мин. и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар