петък, 27 август 2010 г.

"Рошковци"



Продукти:
Около 1 кг. средни по големина картофи
1-2 моркова, нарязани на тънки кръгчета
1 глава чесън
1 зелена пиперка, нарязана на кръгчета
1 ч.л. риган
1 ч.л. пикантина
1 с.л. соев сос
1 с.л. олио или зехтин
малко вода

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и измиват и се правят разрези, които да не стигат до края. В разрезите се поставят парченца моркови, чесън и чушка. Нареждат се в тавичка и всеки картоф се полива със смес от 1 ч.л. риган , 1 ч.л. пикантина, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. олио или зехтин и малко вода. В тавиката се слага малко вода и се покрива с фолио. Пече се докато картофите омекнат, след което се отстранява фолиото и се запичат до зачеряване.

1 коментар: