понеделник, 31 май 2010 г.

Кюфтета от тиквички и картофи на фурна



Продукти:
1 кг. картофи
500 гр. тиквички
200 гр. сирене
5-6 стръка магданоз
3-4 стръка копър
черен пипер на вкус
1 глава кромид лук
2 яйца
100 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и настъргват на едро ренде или се намачкавт.
Тиквичките се настръгват на ренде и се изцеждат добре от сока.
В голяма купа се смесват картофите, тиквичките, нарязания на ситно зелен лук, чесън, копър и магданоз и се добавя сиренето и белтъка на яйцата.
От сместа се оформят кюфтета, които се редят в добре намазана с олио тава или се използва хартия за печене.
Намазват се с разбития жълтък и се посипват с настърган кашкавал.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.

2 коментара:

  1. Страхотно предложение, браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Днес реших да приготвя такива кюфтенца и докато търсех в чичко Гугъл,попаднах на твоите! Много са апетитни и запрятам ръкавите днес! Обещавам да ги покажа в близките дни и в моя блог.

    ОтговорИзтриване