четвъртък, 14 януари 2010 г.

Анелони с гъби


Продукти:
анелони
200 гр. гъби
10-15 маслини без костилни
2-3 печени чушки
1 глава лук
2-3 с.л. доматене пюре
магданоз, черен пипер
по щипка босилек, риган, розмарин

Начин на приготвяне:
Анелоните се сваряват в подсолена вода за 10-12 мин. Отцеждат се от водата и се поливат с хладка вода в гевгир.

За соса:
Лука се запържва в малко олио до омекване. Добавят се гъбите и се оставят да поомекнат. След това се добавя доматеното пюре или 2-3 настъргани пресни домата. Оставя се да поври 10 мин. След това се добавят нарязаните маслини, 2-3 печени чушки, нарязани на кубчета и подправките.
Анелоните се сервират със соса и поръсени с пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар