сряда, 3 март 2010 г.

Печени пилешки бутчета с рошковци



Бутчета се овалват в подправки от 1ч.ч. риган, 1/2 ч.чл. босилек, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. соев сос, 1 с.л. олио и се поставят в плик за печене с 1/2 ч.ч.вода. След като са готови се разкъсва плика, за да може да се запекат. Аз ги приготвям без кожата.

Рошковците- картофите се обелват и измиват и се правят разрези, които да не стигат до края. В разрезите се поставят парченца моркови и чушка. Нареждат се в тавичка и всеки картоф се полива със смес от 1 ч.л. риган , 1 ч.л. пикантина, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. олио или зехтин и малко вода. В тавиката се слага малко вода и се покрива с фолио. Пече се до готовност, след което се маха фолиото и се запичат до зачеряване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар