понеделник, 22 февруари 2010 г.

Баница с праз и гъби


Продукти:
3-4 стрyка праз
300 гр. гъби
сол, олио, черен пипер, чубрица
1/2 пакет кори за баница
1/2 пакетче разтопено масло

Начин на приготвяне:
Праза се нарязва на ситно и се оставя да се задуши с малко олио, добяват се гъбите и се оставят на котлона докато изври водата. После се прибавят подправките и се сваля от котлона. Плънката се охлажда. Разстила се една кора и се маже с масло, върху нея се поставя друга и се разпределя част от плунката. Навива се и се поставя в намаслена тавичка. /Моята е с диаметър 22 см, затова използвах 1/2 пакет кори. Ако е цял пакет, плънката трябва да е повече./ Това се повтаря до изчерпване на плънката. Върху корите се поставя парченца масло и се пече на умерена фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар