сряда, 3 март 2010 г.

Пурички с тиква и сушени кайсии


Продукти:
около 2-3 ч.ч. настъргана тиква
6 с.л. захар
2-3 ч.л. канела
2 ванилии
100 гр. нарязани сушени кайсии
1 шепа нарязани орехови ядки
1/2 пакет кори 'Белла"
125 гр. разтопено масло

Начин на приготвяне:
Тиквата се задушава със захарта и 2-3 с.л. масло, разбърква се с канелата, ванилията и орехите.
Корите се разрязват на 4. Всяко парче се маже с разтопено масло, слага се от плънката, подгъват се двата края и се завива като пуричка. нареждат се в намаслена тава и се пекат до готовност.
След това се поръсват с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар