четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Зелена супа с гъби


Продукти:
500 гр. пресен спанак
200 гр. гъби
1 морков
1 глава салатен лилав лук
4-5 с.л. ориз
1 жълтък
2 с.л. зехтин
½ връзка шресен джожен
Сол на вкус

Начин на приготвяне:
Спанака се изчиства. Слага се в студена вода в тенджера с отворен капак /за да не потъмнява/ на котлона и се попарва. Вади се след като заври и се нарязва.
Лука се задушава в 2 с.л. зехтин, добавя се моркова и нарязаните и почистени гъби и спанака и се долива вода. Добавя се и измитият и изчистен ориз и се вари докато се свари ориза. Жълтъка се разбива с малко от бульона от супата и се застройва. Накрая се добавя пресен джожен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар