четвъртък, 14 януари 2010 г.

Ванилени кравайчета


Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват):
150г брашно
70г готварско нишесте (царевично или пшенично)
70г пудра захар
80г смлени орехи
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)
За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 - 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилена захар или прахчета ванилин.

Начин на приготвяне:
На дъската за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи.
Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците.
Започваме да месим, докато тестото стане гладко.
Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине.
На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С).
Печем върху хартия за печене, на умерена температура до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят).
Още докато са горещи ги овалваме в предварително приготвената пудра захар с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място.
Издържат поне месец, месец и половина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар