четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Шарен ориз с пиле


Продукти:
½ сварено обезкостено пиле
1 ½ ч.ч. бял ориз
200 гр. гъби
2 зелени пиперки
2 червени шиперки
2 моркова
½ връзка магданоз
1 глава лук
1 к.л. куркума
Начин на приготвяне:
Пилето се сварява и обезкостява.
Лука се нарязва на ситно и се задушава в малко от бульона, в който е сварено пилето. Добавя се ориза и всички останали продукти и се задушава около 10 мин., добавя се и кукрумата.
Всичко след това се изсипва в тавички, добавя се месото и магданоза, овкусява се със сол, разбърква се и се пече до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар