понеделник, 5 март 2012 г.

Хрупкави питки

Предлагам Ви една много върза рецепта за вкусно хрупкави питки на Вероника "GingerCookies", която определено ми стана любима и приоготвям много често. Стават докат приготвя салата и сервирам масата. Благодаря й много, че е споделила рецептата.
ето и линк - http://thegingercookies.blogspot.com/search?q=%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8


Продукти:
150 грама брашно /50:50 бяло: царевично/
1/2 ч. л. сол
1 пълна ч. л. мед
1 /2 ч. л. захар
2/3 ч. л. бакпулвер
25 - 30 грама краве масло
1 яйце + прясно мляко (общо да правят 75 грама )

Приготвяне:
Всички продукти се смесват в купа и се омесва тесто. Ако има нужда  се добавя още малко брашно, но тестото трябва да е меко и еластично. Набрашнете плота добре и разточете тестото  на кора с дебелина 1 см и изрежете малки кръгове с чашка. Ако искате питките да станат по - дебели , разточете тестото на по - дебела кора. Постелете тава с хартия за печене и сложете питките. Намажете питките с малко прясно мляко.
Печете 15 - 20 минути в предварително загрята фурна на 180- 190 градуса. Готови, още топли намазах с масло и поръсих с шарена сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар