четвъртък, 29 декември 2011 г.

Запечени картофи с шунка, кашкавал и гъби



Продукти:
1 ½ кг. картофи
200 гр. шунка
300 гр. сирене
200 гр. кашкавал
1 голяма кофичка заквасена сметана
400 гр. гъби
20 гр. масло
подправки по желание

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета. Сваряват се в подсолена вода. Слагат се в тавичката, в която ще печем. Прибавят се натрошенто ситене, нарязаната на кубчета шинка, предварително задушените в масло гъби, сметаната и подправките. Всичко се разбърква хубаво. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича във фурната на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар