четвъртък, 9 юни 2011 г.

Шарени картофени кюфтета

Продукти:
1 кг. картофи
1 глава лук
2 моркова
1 ч.ч. замразен грах
1 ч.ч. замразена царевица
5-6 скилидки чесън
½ връзка магданоз
1 яйце
1 ч.ч. настъргано сирене
½ ч.ч.настърган кашкавал
5-6 с.л. галета + галета за овалване
Олио за пържене

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се на къбчета и се сваряват на пара, заедно със царевицата и граха. Намачкват се, прибавя се ситно нарязаният лук, пресованите скилидки чесън, настърганите моркови, сиренето, кашкавала, белтъка от яйцето /жълтъка за овалване на кюфтетата/, магданоза, 5-6 с.л. галета. Всичко се омесва добре и се оформят кюфтета. Потапят се първо в разбития жълтък с малко прясно мляко или вода и след това се овалват в галета. Пържат се в сгорещено олио.

1 коментар: