понеделник, 29 август 2011 г.

Лятна манджа с бамя и пилешко месо



Продукти:

Около 300-400 гр. бамя
2 средни глави лук
2 моркова
2 зелени пиперки
600 гр. домати
3-4 пилешки бутчета
2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
Сол на вкус
босилек
½ връзка магданоз

Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват добре и се разрязват на 2. Варят се няколко минути и се отпенват. Отделят се 2 чаши от бульона. В отделен съд се кипва вода и се прибавя ½ ч.л. сол и 2 с.л. оцет. След като заври се прибавя почистената от опашите бамя и се бланшира за около 7-8 минути, след което се отцежда.
В тенджера се задушава нарязаният на ситно лук, заедно с пиперките и морковите, добавя се 1 с.л. червен пипер, исипват се обелените и нарязани на ситно домати, месото и бамята, добавя се и бульона. Прибавя се и босилек по желание, 1-2 щипки сол. Оставя се да къкри на тих огън около 1 час. След това се размива брашното с малко студена вода и се добавя към ястието. Поръсва се с магданоз и се поднася.


Няма коментари:

Публикуване на коментар