четвъртък, 9 юни 2011 г.

Сладки ябълкови банички


Необходими продукти:
1 пакет кори „Белла”
125 гр. масло
3-4 големи ябълки
100 гр. орехи
100 гр. стафиди
1 ч.л. канела
½ капсула есенция ром на д-р Йоткер
3-4 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:
Приготвя се плънка от изброените продукти, без асклото, като стафидите се измиват добре. Всяка кора се разделя на 2, намазва се с разтопено масло и половинката се прегъва още веднъж по дължина. В единият край се поставя 1 с.л. от плънката и се сгъва, така че да се получи триъгълник, после пак и така, докато свърши кората. Баничките се нареждат в намаслена тава и се пекат на умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар