понеделник, 20 декември 2010 г.

Линдзерови сладки - "Spitzbuben"

Продукти:
500 гр. Брашно
250 гр. Захар
250 гр. Меко масло
3 яйца
2 пакетчета ванилена захар
300 гр. Мармалад от боровинки/горски плодове
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
От брашното, захарта, маслото, яйцата и ванилената захар се омесва гладко тесто, завива се в домакинско фолио и се поставя в халадилника да се охлади.
Фурната се загрява до 180 градуса. Тестото се разточва на тънка кора, изрязват се четен брой кръгчета и четен брой пръстенчета. Поставят се в тава върху хартия за печене и се пекат около 10 мин, докато леко се зачервят.
Мармалада се разбърква хубаво, сладките се намазват, пръстенчета се поставят отгоре и се поръсват с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар