понеделник, 20 декември 2010 г.

Шоко тераски

Продукти:
450 гр. брашно
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
125 гр. захар
2 яйца
250 гр. меко масло
50 гр. смлени лешници
250 гр. мармалад от малини
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
От брашното, какаото, бакпулвера, яйцата, маслото, захарта и ядките се оформя меко тесто. Завива се във фолио и се оставя да се охлади в хладилника.
Фурната се включва на 200 градуса. Тестото се разточва на кора с дебелина 3 мм и се изрязват сладки с 3 различни големини, но с еднаква форма. Поставят се в тава, поктита с хартия за печене и се пекат около 8-10 мин.
След като се охладят се слепват с мармалада, една върху друга /както е на снимката/. Поръсват се с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар