петък, 27 август 2010 г.

Кюфтета със сос и тиквички



Продукти:
500 гр. кайма
2 с.л. дългозърнест ориз
2 глави стар лук
2 моркова
1-2 средни по големина тиквички
2 зелени пиперки
1 к.л. куркума
1 ч.л. зеленчуков микс
2-3 с.л. брашно+ брашно за овалване на кюфтетата
риган
девисил
1 ч.л. червен пипер
½ връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с ригана, девисила, червения пипер и измития предварително ориз, заедно с 1 глава лук, нарязан на ситно. Оформят се кюфтета.
През това време на котлона се слага тенджера с вода, в която сме сложили предварително нарязаните на къбчета тиквички, моркови, лук, пиперки. След като заври водата, кюфтета се овалват в брашно и се пускат в тенджерата. /ако е необходимо се отпенват./ Врат около 20 мин и се прибавя куркумата и зеленчуковия микс. Врат още 20 мин и след това към ястието се добават размити във вода 2-3 с.л. брашно и се вари още около 2-3 мин докато се сгъсти. Поръсват се с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар