петък, 27 август 2010 г.

Най- вкусният ябълков сладкиш


Продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. грис
1кг. ябълки
60 г. масло(маргарин)
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. орехи
2 ч.л.канела
1 п. бакпулвер

Начин на приготвяне:
Измитите и почистени ябълки се настъргват. Объркват се заедно с канелата, счуканите орехи и 2-3 с.л. захар.
Пресятото брашно, грисът, бакпулвера и захарта се омесват много добре.
Брашнената част се разделя на 3 части, а ябълковата на 2.
В намазнена тавичка се нарежда ред брашнена, ред ябълкова част.Започва се и се завършва с брашнена смес.
Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.
С комбинираното масло се поръсва сладкишът отгоре и се пече на умерена фурна за около 20 минути.
Изстиналият сладкиш се реже на парчета (по желание се поръсва с пудра захар)

Няма коментари:

Публикуване на коментар