събота, 12 юни 2010 г.

Ветрило от патладжан


Необходими продукти:
2 средно големи патладжана
200 гр. сирене
4 домата
1 глава чесън босилек
олио

Начин на приготвяне:
Патладжаните се обелват, без да се отстраняват дръжките, режат се напречно на филии, които не се срязват до края - около 1см. Изкисват се в солена вода за около час. Изцеждат се от водата и се измиват.
Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива. Поръсва се с босилек, залива се с малко олио и вода.
Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200 градуса. Накрая, след като патладжаните са готови се поръсват с настърган кашкавал и се запичат за около 10 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар