събота, 12 юни 2010 г.

Пълнени патладжани по турски



Продукти:
4 патладжана
2 моркова
2 глави лук
1 глава чесън
2-3 с.л. доматено пюре
1/2 връзка магданоз
300-350 гр. кайма

Начин на приготвяне:
Патладжана се обелва и се реже на две по дължина, издълбава се и се поставя в подсолена вода за около 1 час, заедно с вътрешността.
След това се отцежда добре и вътрешността се запържва с лука, чесъна, каймата, морковите, доматите и магданоза. Напълват се половинките с тази смес и се слагат другите половинки отгоре.
Пече се на 180-200 градуса около час до готовност.

**По желание може да си направите чесново сосче с лимон и черен пипер

Няма коментари:

Публикуване на коментар