събота, 12 юни 2010 г.

Пълнени тиквички


Продукти:
300 г кайма (смес)
1 морков
1 глава лук
100 г кашкавал
8 средно големи тиквички
1 връзка магданоз
5-6 скилидки чесън
2 с.л. олио сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:
Тиквичките се изчистват и полусваряват в подсолена вода. След като изстинат, се разрязват по дължина и се издълбава вътрешността им.
Каймата леко се изпържва в мазнината с малко вода. Към това се прибавя вътрешността на тиквичките, нарязания на ситно лук и нарязаните на кубчета моркови, стритият чесън, част от настъргания кашкавал. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Разбърква се сместа и се задушава 3-4 минути.
С получената смес се пълнят разрязаните тиквички и се нареждат в тавичка.
Oтгоре се наръсват с останалия настърган кашкавал и се пекат на умерена фурна около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар