сряда, 3 март 2010 г.

Шоколадови квадрати


Продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. какао
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. олио
1 ванилия
1 шепа стафиди
орехи по желание
Начин на приготвяне:
Фурната се включва на 180 градуса.
Пресятото брашно се смесва със солта, какаото и захарта. Добавя се угасената в оцета сода, водата и олиото и се разбърква добре, докато се получи хомогенна смес. Добавят се стафидите и ядките.
Сместа се прехвърля в намазнена и поръсена с галета или брашно форма и се пече до готовност, като се проверява с клечка за зъби. след като изстине сладкиша се залива със следната глазура:
6 с.л. захар
3 с.л. вода
3 с.л. какао
2 с.л. масло
Изброените продукти се затоплят докато се разтопи захарта. След това се разрязва на квадрати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар