четвъртък, 14 януари 2010 г.

Немски коледни сладки с конфитюр


Продукти:
400 гр. брашно
200 гр. масло(маргарин)
3 жълтъка
100 гр. захар
2 ванилии
настърганата кора от 1 среден лимон
50 гр. смлени орехи
1/2 ч.ч. конфитюр (малинов или друг по желание)
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. коняк (ром)
1/2 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:
1. Прибавете нарязаното на парченца масло към пресятото брашно и размесете докато се образуват трохи. Добавете жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата кора и смлените орехи. Размесете докато се оформи гладко тесто. Завийте го с прозрачно домакинско фолио и поставете в хладилника за 2 часа докато се стегне. Разделете тестото на няколко части. Всяко парче разточете на кора с дебелина 1 см и с форма отрежете четен брой кръгчета.
2. Направете по три малки отвора(или един голям) по средата на половината кръгчета (ако не разполагате с подходяща форма, може да използвате пластмасова капачка от химикал).
3. Изпечете сладките в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути. Намажете целите кръгчета с конфитюр, смесен с лимонов сок и коняк. Поръсете кръгчетата с отворите с пудра захар и ги поставете върху намазаните с конфитюр.
4. Леко натиснете така, че да се покаже конфитюра през отворите. Оставете сладките да престоят 24 часа преди да ги консумирате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар