четвъртък, 14 януари 2010 г.

Двойно шоколадови напукани сладки


Продукти:
1 и 1/2ч.ч брашно
3/4ч.ч неподсладено какао на прах
2ч.л бакпулвер
Щипка сол
1/2ч.ч масло
3/4ч.ч кафява захар
1/4ч.ч захар
2 яйца
1ч.л течна ванилия
1 и 1/4ч.ч шоколадов чипс или начупен на много малки парченца шоколад
Около 1ч.ч пудра захар, пресята

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.
Прибавете едно по едно яйцата и ванилията.
Намалете оборотите на миксера и прибавете към масления крем сухата смес.
Бъркайте докато се получи меко тесто.
Прибамете шоколадовия чипс и объркайте докато се размеси добре с тестото.
С помощта на 2 чаени лъжички вземете тесто и го поставете в пудрата захар.
Оваляйте и оформете на топче.
Поставете в тава, постлана с хартия за печене. Печете докато се напукат.
/Моите много се разляха, защото ги наредих плътно едно до друго и затова ги нарязах на триъгълници/

Няма коментари:

Публикуване на коментар