четвъртък, 14 януари 2010 г.

Картофки по селски


Продукти:
1 кг. картофи
2 с.л. зехтин
1 с.л. червен пипер
2-3 с.л. галета
сол на вкус
риган
розмарин

Начин на приготвяне:Картофите се обелват и се режат на осминки по дължина.
Бланшират се във вряща вода около 3-5 мин, след което се отцеждат и се заливат със студена вода.
Разбъркват се с 2 с.л. зехтин.
Отделно се смесват 1 с.л. червен пипер- не много пълна, 2-3 с.л. галета, сол на вкус, риган, щипка розмарин.
С подправките се посипват картофките и хубаво се разбъркват.
Пекат се в намаслена тавичка до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар