четвъртък, 17 януари 2013 г.

Овесени кюфтенца


Продукти:
1 ч.ч. овесени ядки (240 мл)
1/2 ч.ч. вряла вода
1 по-голям картоф
1 глава лук
щипка сода за хляб
чер пипер и сол на вкус
олио за пържене.

Начин на приготвяне:
Овесените ядки се заливат с половин чаша вряла вода, покриват се с капак и се оставят за половин час да набухнат.
В готовите ядки настъргваме на синтно ренде картофа и лука, посоляваме, добавяме черния пипер и содата и хубаво разбъркваме.
Получава се лепкава гъста смес.
С намокрени с вода ръце оформяме неголеми кюфтенца и пържим до златисто на среден огън / не бива да е силен, за да не прегорят, а и да се изпържат отвътре/.
Сместа може да се сипва и с лъжица в тигана.
Готовите кюфтенца отцеждаме върху салфетка и поднасяме с гарнитура от пресни зеленчуци по желание.

*** Към сместа може да се добави и 1 яйце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар