понеделник, 5 март 2012 г.

Войнишки курабии с мармалад


Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 пакетче амонячна сода
1 ч.л. хлебна сода
1 ванилия
120 гр. захар /6 с.л./
5-6 с.л. олио
брашно, колкото поеме /около 350 гр./
шипков мармалад или по-гъсто сладко /аз използвах от кайсии/
захар за овалване

Приготвяне:
От посочените продукти се замесва меко тесто. Къса се по малко от тестото и се разстила като мекиче, поставя се по 1 лъжичка сладко, събират се краищата и оформят се топчета, овалват се в захар и се нареждат в тава, покрита са хартия за печене. Пекат се на 160- 180 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар