четвъртък, 24 март 2011 г.

Вкусно пилешко с гъби и кашкавал

Необходими продукти:
около 500-600 гр. пилешки гърди
3-4 глави лук
2-3 моркова
400 гр. гъби
1-2 зелени чушки
200 мл. течна сметана за готвене /ако няма такава, става и заквасена/
200 гр. настърган кашкавал
риган, босилек, черен пипер, сол на вкус

Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на малки парчета и задушете заедно с лука в 2 с.л. олио или зехтин. Прибавете нарязаните на кубчета моркови, почистените, измити и нарязани гъби и задушете още малко на бавен огън. След това прехвърлете всичко в тавичка за печенр, залейте със сметаната, добавете подправките и разбъркайте хубаво. Отгоре наредете нарязаните на кръгчета зелена пиперка. Поставете в предварително загрята до 200 гр. фурна и печете около 20 мин. След това поръсете с настъргания кашкавал и запечете.

По желание поднесете ястието, поръсено с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар