събота, 29 януари 2011 г.

Извареничета


Продукти:
200-250 гр. извара
2 яйца
2 с.л. брашно с връх
½ ч.л. сода
олио
захар (на вкус)

Начин на приготвяне:
Преди да почнете да ги правите, включете фурната на 200-220 град. и сложете тавата във фурната да се загрее хубаво. В изварата сложете яйцата, хубаво разбъркайте, добавете содата и брашното. Пак хубаво разбъркайте, получава се сравнително гъсто тесто. В нагрятата тава сипете олио, не много, да е намаслена, ама малко повече, отколокото за други печива. Пак сложете във фурната да се загрее и олиото за около 2 мин. В готовата, вече загрята тава, с лъжица, като я потапяте във вода за да не полепне тестото, загребвайте от сместа и сипвайте в тавата.
Печете до златисто. Поръсете с пудра захар.
Може да се поднеат със сметана и сладко от вишни или само поръсени с пудра захар и сладко по желaние.

Няма коментари:

Публикуване на коментар