четвъртък, 9 декември 2010 г.

Мъфини с кайсии и хрупкав топинг

Продукти:
1бр. яйце
40мл мазнина
1ч.ч. намачкани кайсии от компот
80мл сок от компот
3/4ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1 1/2ч.л. бакпулвер
1к.л.ванилия
за топинга:
1к.ч. орехи,фини овесени ядки и захар смлени в блендер с 30гр. краве масло

Приготвяне:
Включваме фурната да загрява до 200 градуса и поставяме формата за мъфини в нея.
В купа объркваме яйце,растителна мазнина,намачкани кайсии и сок от компот.
В друга купа объркваме брашно,захар,бакпулвер и ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите.
Объркваме и разпределяме във намазнените предварително форми за мъфини.
Поръсваме с топинга.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар